Tet Cloud mājaslapa neatbalsta Internet Explorer pārlūku

Tet Cloud mājaslapa neatbalsta Internet Explorer pārlūku

Iesakām izvēlēties citu interneta pārlūku - Google Chrome, Mozilla Firefox vai Microsoft Edge

Kāpēc izvēlēties Tet virtuālo serveri

 

Uzņēmumiem attīstoties un augot prasībām pēc biznesa pārcelšanas digitālajā vidē, pieaug arī nepieciešamie IT resursiem, to uzstādīšanas un apkalpošanas izmaksas. 

Palielinoties IT lietojumu skaitam uzņēmumā, IT sistēmas kļūst arvien sarežģītākas un to uzturēšana arvien komplicētāka. Ļoti svarīgi, lai serveri būtu uzticami, droši un pieejami 24 stundas diennaktī, tāpēc tiem ir nepieciešama regulāra ekspertu uzraudzība un pārvaldība. Iekšējas IT komandas uzturēšana, lai sekotu līdzi serveriem, var būt dārga, tāpēc bieži vien ne tikai mazie un vidējie uzņēmumi, bet arī lieli un starptautiskie uzņēmumi izmanto ārpakalpojumu - virtuālo serveri mākonī kā pakalpojumu, ko nodrošina arī Tet Cloud.

Kādas ir izplatītākās serveru dīkstāves?

Mūsdienās, veiksmīgi uzņēmumi rūpējas, lai līdz minimumam samazinātu biznesa dīkstāves, kas var radīt finanšu zaudējumus, kā arī nest reputācijas riskus. Bieži vien šīs dīkstāves ir saistītas ar ražošanas līniju apstāšanos, piegāžu ķēžu pārtraukumiem, logistikas jautājumiem, kā arī nereti problēmas rodas ar IT iekārtām, kad kāds no serveriem iziet no ierindas.

Serveru darbības pārtraukumiem var būt ļoti daudz iemeslu, bet ja runājam par izplatītākajiem, tad lielākā daļa ir saistība:

  • Ar elektrības pārtraukumiem un nevienmērīgu elektrotīkla spriegumu;
  • Ārējo temperatūru svāstībām un putekļainu vidi;
  • Kļūdām, veicot programmatūras atjauninājumus;
  • Kļūdām, kas rodas veicot serveru konfigurācijas;
  • Kiberuzbrukumi un ļaunprātīgas programmatūras instalācijas.

Lai izvairītos no dīkstāvēm, ko rada elektrības traucējumi un ārējā vide (temperatūra, putekļi), serveri tiek izvietoti speciāli tiem paredzētos datu centros, kur iekārtām tiek nodrošināta garantēja elektrobarošana. Datu centros ir peejami vairāki neatkarīgi elektrības ievadi, kā arī tajot ir uzstādītas rezervētas UPS sistēmas ar baterijām, dīzeļgeneratoru sistēmas, kas nodrošina, lai datu centrs strādātu bez pārtraukuma arī brīžos, kad rodās kāds ārējs elektroenerģijas atslēgums. Datu centra telpās cauru gadu tiek uzturēts nemainīgs klimats 20-25.grādi, kā arī gaiss datu centrā tiek filtrēts, kas samazina iespēju putekļiem nokļūt uz serveru mikroshēmām un izraisīt to bojājumus.

Lai nodrošinātu augstāku serveru pieejamību (99.9%), tiek veidotas mākoņu skaitļošanas platformas, kur uz daudziem fiziskiem serveriem tiek veidoti virtuāli serveri, kurus klienti var izmantot savu biznesa lietojumu vajadzībām. Atškirībā no fiziskiem serveriem, virtuālie serveri nodrošina daudz augstāku pakalpojuma pieejamību, jo fiziskā servera bojājuma gadījumā virtuālais serveris tiek pārmigrēts uz nākamo strādājošu fizisko serveri un Jūsu pakalpojums turpina strādāt bez dīkstāves.

Ļoti būtiski, ka mākoņu skaitļošanas platformās pirms veikt kādas sistēmas jauninājumu, tas tiek uzlikts un notestēts testa vidē un tikai pēc tam tiek atjaunināta produkcijas vide, kas ļauj izvairīties no programmatūras atjauninājuma kļūdām.

Mākoņpakalpojumu sistēmās ir ļoti ērti veikt serveru atjauninājumus, jo tajā brīdī, kad kāds no serveriem tiek atjaunināts, visi virtuālie serveri tiek pārcelti uz strādājošu fizisko serveri un pēc atjauninājuma atgriezti atpakaļ bez dīkstāvēm.

Ļoti svarīgi ir parūpēties par savu sistēmu aizsardzību no kiberuzbrukumiem, it īpaši DDoS uzbrukumiem, kā arī ieviest IT drošības sistēmas, kas uzrauga Jūsu IT sistēmu darbību un ziņo par katru aizdomīgu notikumu jūsu IT vidē.

Uzņēmumiem pastāv iespēja savus IT resursus ne tikai izvietot mākoņskaitļošanas platformā, bet arī tos atdot uz 24/7 uzturēšanu.

Samazinās darbaspēka izmaksas

IT personāla piesaistīšana, tā uzturēšana un nepārtraukta apmācība, lai personāls orientētos mūsdienīgajās tehnoloģijās un risinājumos, ir dārgs process. Ja tas nav Jūsu pamatbizness, šo funkciju daudzi uzņēmumi ņem kā ārpakalpojumu. Bieži vien IT sistēmu nodošana ārpakalpojumu sniedzējiem samazinās darbaspēka izdevumus par IT sistēmas uzturēšanu, kā arī ievērojami ierobežos riskus, kas var rasties, tādēļ ka IT komandai nav pietiekami daudz zināšanu vai resursu.

Kā izvēlēties virtuālo serveru pakalpojuma sniedzēju?

Izvēloties virtuālo serveru pakalpojuma sniedzēju, svarīgi vairāki aspekti:

  • Pirmkārt, jāpārliecinās, ka kompānija, kurai jūs gribat uzticēt savus datus, ir ar nevainojama reputācija;
  • Otrkārt, datu centrs, kurā ir izvietota virtuālo serveru platforma, ir uzbūvēts un ekspluatēts atbilstoši industrijā pieņemtajiem standartiem, kā piemēram Tet datu centrs ir sertificēts pēc UptimeInstitute (ASV) TIERIII standarta;
  • Treškārt, jāpārliecinās vai mākoņskaitļošanas platformā ir pieejama plaša funkcionalitāte (virtualizēti skaitļošanas resursi, tīkla resursi, iebūvēta DDoS aizsardzība utt.), jaudīgi resursi (jaunākie procesori, jaudīgākie diski (SSD, NvME utt.) un pašapkalpošnas portāls, no kura Jūs brīvi varat gan palielināt, gan samazināt nepieceišamos resursus.

Lai uzņēmums augtu, pievērsies svarīgākajam un pārējo uztici profesionāļiem!

Paldies par ziņu.

Sazināsimies ar Jums 48 stundu laikā!

Sazinies

Aizpildiet kontaktformu! Mēs ar lielāko prieku sazināsimies, lai atbildētu uz visiem Jūsu jautājumiem.

Šo vietni aizsargā reCAPTCHA, un tiek piemērota Google Privātuma politika un Pakalpojumu sniegšanas noteikumi.