Tet Cloud mājaslapa neatbalsta Internet Explorer pārlūku

Tet Cloud mājaslapa neatbalsta Internet Explorer pārlūku

Iesakām izvēlēties citu interneta pārlūku - Google Chrome, Mozilla Firefox vai Microsoft Edge

 

Pēdējo gadu laikā novērojama arvien straujāka un intensīvāka digitalizācija gandrīz visās dzīves sfērās. Attīstās e-komercija, notiek pāreja uz attālināto darba režīmu, mainās cilvēku ikdienas  paradumi un vajadzības. Tas viss un vēl daudz citi iemesli izraisa nepieciešamību automatizēt biznesa procesus, lai uzlabotu to efektivitāti. Šajā brīdī digitālās iespējas un inovācijas ņem virsroku. Uzņēmumiem tas nozīmē digitālo datu apjoma pieaugumu. Līdz ar to arvien populārāks kļūst mākoņpakalpojumu tirgus un, jo īpaši, hibrīdmākoņi, kas nodrošina iespēju uzglabāt datus.

Publiskais un privātais mākonis 

Lai arī sākotnēji šķiet, ka visi mākoņi darbojas pēc viena principa, taču ir zināmas atšķirības. Izšķir trīs veidus – hibrīdmākonis, privātais un publiskais mākonis. 

Privātais mākonis ir speciāli izveidota virtuālā vide, kas atrodas konkrēta uzņēmuma vai iestādes privātajā vidē (iekšējā tīklā vai iekšējā datu centrā). Tas nozīmē, ka dati vai sistēmas netiek nodotas ārpakalpojumu sniedzējiem, un arī citām organizācijām nav piekļuves. 

Publiskais mākonis ir virtuāls resurss, ko nodrošina trešās puses pakalpojumu sniedzējs. Tas nozīmē, ka infrastruktūra pieder pakalpojumu sniedzējam, bet ir iznomāta uzņēmumam vai iestādei. Savukārt, hibrīdmākonis nozīmē, ka daļa datu tiek glabāta iekšējā vidē, t.i. privātā mākonī, un daļa atrodas publiskā mākonī. 

Kāpēc tieši Tavam uzņēmumam nepieciešams izmantot hibrīdmākoni?

Hibrīdmākonis Tet Cloud ir paredzēts tiem uzņēmumiem, kas vēl nav gatavi nodot visu savu infrastruktūru ārpakalpojumu sniedzējiem, tomēr darbības efektīvai nodrošināšanai ir nepieciešami elastīgi risinājumi. 

Labs piemērs ir e-komercijas uzņēmumi. Lai realizētu ikdienas darbības, pietiek ar iekšējiem resursiem, taču problēmas var rasties, par piemēru ņemot, rudens un ziemas mēnešus. Visi steidz iepirkt Ziemassvētku dāvanas, iegādāties preces par akcijas cenām utml. Tā rezultātā pārdošanas apjomi pieaug 10 reizes. Līdz ar to iekšējais datu centrs jāaprīko ar papildu iekārtām, lai nodrošinātu nepārtrauktu darbu šajos mēnešus. Savukārt, pārējā laikā aprīkojums netiks izmantots un radīs papildu izmaksas. 

Jāpiemin, ka uzņēmumu iespējas pārvietot daudz datu un iekārtu ārpus sava datu centra bieži vien ir ierobežotas ar likumu. Tādi gadījumi ir raksturīgi finanšu un medicīnas sektoriem.

Vēl viens labs piemērs, kur veiksmīgi izmanto hibrīdmākoņus ir IT un programmatūru izstrādātāju uzņēmumi. Arī viņi izvēlas hibrīda opciju. Ikdienas vajadzībām izmanto savus resursus, savukārt programmatūru testēšanas periodos, kad darba slodze palielinās vairākas reizes, izmanto hibrīdu. 

Hibrīdmākoņa priekšrocības

Lai arī to raksturo daudz un dažādi pozitīvi aspekti, noteikti jāpiemin divi galvenie – elastība un datu sadalīšana.

  • Elastība – Izmanto publisko mākoni tikai tad, kad nepieciešamas lielākas jaudas un resursu iespējas. Pārējā laikā ir iespējams izmantot privāto mākoni.

  • Datu sadalīšana – Hibrīdmākonis piedāvā iespēju arī konfidenciālu datu glabāšanai. Šādā gadījumā uzņēmums var sniegt pakalpojumus, izmantojot publisku mākoni, un joprojām glabāt svarīgu informāciju privātā mākoni.

Kā uzņēmumam pāriet uz hibrīdmākoņa izmantošanu:
  1. Pirmkārt, jāizjūt nepieciešamība, ka tiešām šāda iespēja būtu vajadzīga. Jāsaprot, ka esošie resursi vairs nenodrošina pietiekoši jaudīgu uzņēmuma darbību. 

  2. Jāzvērtē situācija un jāpieņem lēmums, vai ir vērts modernizēt savu datu centru, vai tomēr labāk vērsties pie trešās puses – mākoņpakalpojumu sniedzēja.

  3. Pēc tam jau pakalpojumu sniedzējs analizē uzņēmuma sniegto informāciju un piedāvā labāko risinājumu. Hibrīdmākoņa izvietošanas projektā norāda arī realizācijas termiņus, cenu un citu informāciju.

  4. Pēc projekta saskaņošanas ar klientu, mākoņpakalpojumu sniedzējs izveido virtuālo infrastruktūru un sakaru kanālus, un ievieš piekļuves tiesības.

  5. Noslēdzošajā posmā pirms intensīva darba uzsākšanas, pakalpojuma sniedzējs veic infrastruktūras pārbaudi. Pārbauda publiskā mākoņa ātrumu, uzticamību un mijiedarbību ar privāto.

Mēs sekojam līdzi tendencēm un inovācijām digitalizācijas jomā, kā arī esam viens no vadošajiem digitālo risinājumu līderiem, nodrošinot uzticamu un jaudīgu hibrīdmākoņu servisu ikvienam. Ja arī Tavam uzņēmumam nepieciešams ārējs mākoņserviss, piesakies testam

Autors: Māris Sperga, Tet datu centru biznesa attīstības direktors

Paldies par ziņu.

Sazināsimies ar Jums 48 stundu laikā!

Sazinies

Aizpildiet kontaktformu! Mēs ar lielāko prieku sazināsimies, lai atbildētu uz visiem Jūsu jautājumiem.

Šo vietni aizsargā reCAPTCHA, un tiek piemērota Google Privātuma politika un Pakalpojumu sniegšanas noteikumi.